Puur

De boerinnen zijn boos. Op Pascale Naessens. Zij zou geïnsinueerd hebben dat rundsvlees van hier groeihormonen bevat en dat je beter af bent met lamsvlees. De boerinnen met verstand ijveren om te koken met verstand, veeleer dan de puurheid van La Naessens te volgen. De ideale, positieve wereld van Pascale Naessens kreeg afgelopen weken wel wat klappen. Het leven is al eens wat minder puur.
Op sociale media zie je die leuke, ideale wereld evenzeer. Perfecte foto’s, perfecte ouders, perfecte kinderen, leuke uitstappen, perfect interieur, perfect gekleed, perfecte make-up, smakelijke gerechten die nooit mislukken. Een gestyled leven. Een ijskast met blauwe bessen, met granola en havermout op de ontbijttafel, een stijlvolle koffiemachine. Het lijkt wel een code. Van die perfectie geraak ik soms gefrustreerd. Mijn foto’s lukken vaker niet dan wel, ik ben een mama die moe is, en naast gezond doen eet ik al eens gebak en zeker een boterham, en mijn zoon zit vaak voor de computer in plaats van pedagogisch verantwoorde spelletjes te spelen, mijn interieur is ook al niet instagram-proof, en mijn keuken is geen toonzaal, maar een plaats waar gekookt wordt.
En toch: een positieve boodschap uitdragen vind ik best ok. Je wordt al zo vaak overstelpt met negatieve berichtgeving. Maar een eenzijdig positief beeld scheppen vind ik naïef. Veeleer ben ik voorstander van het leven zoals het is, van het leven te tonen, ook op sociale media, zoals het is. Puur, toch?

 

puur
Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina of volg mijn ietwat minder perfecte instagram-account.

3 gedachten over “Puur

 1. Oh, ik ben het zo erg met je eens! Alles wat gewoon én normaal is en was lijkt nu slecht!
  Terwijl dat perfect gedoe me echt de strot uitkomt, maar ja, als je geld krijgt om alleen maar perfect te zijn is het makkelijk…
  Ik vind mijn gezin juist perfect omdat we niet perfect moeten zijn en dat ook niet willen zijn!!
  😀😀

  Geliked door 1 persoon

 2. Altijd welkom bij mijn niet-perfecte, pure gezin op de boerderij tussen de hormonenvrije koeien 😉 Ik denk zelfs dat er ergens in één van de stapeltjes een mooi boek van Pascale Naessens ligt 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Die perfecte plaatjes op sociale media zijn volgens mij een beetje een symptoom van de samenleving waarin vooral van vrouwen verwacht wordt dat ze het op alle fronten goed doen: hard werken, carrière maken, gezond koken en eten, een perfecte lijn en getrainde buikspieren hebben, gestyled haar en gelakte nagels, hun kinderen liefdevol opvoeden, belezen en geïnformeerd zijn en daarbovenop goedlachs, begripvol, en vol van energie doelgericht door het leven denderen. Misschien moet ik eens proberen een perfect gestylede foto op Instragram te zetten van mijn donkerblauwe oogwal, na 2 maanden hard werken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s