Appelgebak met kaneel

Gisteren ging ik op bezoek bij fruitkweker Bruneel-Cox in Pepingen. En ik zag er appels, veel soorten appels, en nog meer appels. Appels worden nu geplukt en dus het ideale moment om er mee aan de slag te gaan. Vandaag maak ik een traditioneel appelgebak met kaneel.

Wat heb je nodig?

  • 200 g boter
  • 200 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 appels
  • Kaneel
  • Abrikozenconfituur

Hoe ga je te werk?

Roer de fijne suiker en de vanillesuiker door de boter. Werk er één voor één de eieren door en vervolgens de bloem. Schil de appels. Snij de vruchten in partjes en bestrooi met wat kaneel en suiker. Verwarm de oven voor op 175°C. Schep het beslag in een beboterde vuurvaste taartvorm en duw er de appelpartjes in. Kwast de bovenkant van de taart in met abrikozenconfituur die u hebt losgeroerd met wat water. Laat de taart ongeveer 45 minuten bakken in het midden van de oven.

Tip: ik gebruikte Elstar appels. Ideaal van smaak om in gebak te verwerken.
Investeer ook in degelijke bakvormen voor een beter resultaat. In De kookboetiek heb je een ruim assortiment van bakbenodigdheden.

Meer info over fruitkweker Bruneel-Cox: http://www.bruneel-cox.be/

20161004_105254.jpg
Bezoek aan Bruneel-Cox in Pepingen

 

 

20161004_104955
Beeld uit de hoevewinkel van Bruneel-Cox
20161005_133417
En dan was het tijd om te bakken.
Knipsel.PNG
Appelgebak

Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s